Gyakran Ismételt Kérdések

Az iroda az egész országban "dolgozik”?

Nem, mert azt valljuk, hogy egy jól működő ingatlaniroda a saját, jól ismert területén tud profin dolgozni, azon a területen, ahol évtizedre visszamenő tapasztalat áll mögötte. Ingatlanszakmai szempontból ismeretlen területet nem áll módunkban felvállalni, ebben az esetben szakmailag elismert partnerirodát ajánlunk.

Hol dolgozunk:

Budapest I.-XXIII. kerülete

Budapest déli agglomeráció

– Dunaharaszti,

– Taksony,

– Délegyháza,

– Kiskunlacháza,

– Áporka,

– Alsónémedi,

– Szigetszentmiklós,

– Tököl,

– Szigethalom,

– Stb…

Budapest D-Ny agglomeráció

– Budaörs,

– Törökbálint,

– Tükörhegy,

– Stb…

Bármikor bemehetek az irodába vagy csak időpont egyeztetés után tudom felkeresni az Irodát?

Hétköznapokon 8-18-ig, szombatonként 9-14-ig bárki előtt nyitva áll irodánk.

Szombaton célszerű azonban és javasolt az értékesítővel konkrét időpontot egyeztetni, mivel az értékesítők már a telefonos egyeztetés alkalmával felkészülnek az Önök igényeinek kiszolgálására.

Hasznos tanácsok ingatlan értékesítőknek és keresőknek

Az ingatlantanácsadó-partner tudatos kiválasztása

Egy ingatlaniroda hatékonyságát több összetevő együttese határozza meg. Egy régóta működő iroda értékesítői már olyan tapasztalatra, jártasságra tettek szert, amelyeket készségesen megosztanak ügyfeleikkel, őket védve óvva, segítve az ingatlanértékesítés folyamatában. Akár első ingatlanszerzésről, akár már többedikről lévén szó, érdemes tapasztalt ingatlanértékesítő segítségét igénybe venni, hiszen ő a hét napján ezzel foglalkozik, mígnem a laikus élete folyamán pár alkalommal értékesít vagy vesz ingatlant.

A hatékonyság további eleme a helyismeret: az eredményesség ott mutatkozik meg, ahol a terület ismerete adott. Így azt javasoljuk, hogy olyan irodát keressen fel, amelyik a keresett településen vagy annak környékén található.

Gördülékennyé teszi az ingatlanvásárlást és rengeteg fáradságos energiát takarít meg azzal, ha olyan ingatlanirodát választ, ahol hiteltanácsadás is működik. Az iroda hiteltanácsadói – az ingatlanirodában – a legnagyobb 8-10 pénzintézet hitelezési lehetőségeit naprakészen ismerik. Önnek nem szükséges egyenként a bankokat felkeresnie, hanem az irodában a hitellehetőségeket összehasonlítva dönthet a legjobb kiválasztásában.

Amennyiben több irodát bíz meg az ingatlan eladásával

Amennyiben több iroda kínálja az ingatlant, azonos esélyeket biztosítson nekik! Nemkívánatos jelenség, hogy a különböző irodákban különböző árakon jelenik meg az ön ingatlana. Ez teszi hiteltelenné, értékrombolóvá az ingatlant, így hozva hátrányos helyzetbe az Ön eladási esélyeit.

Az ingatlanértékesítő személye

Nem ígér csodákat, de amit ígér, azt meg is tartja. Minden körülmények között igazat mond, még akkor is, ha ez nem egyezik leendő megbízója elgondolásával. Tévútra visz, ha a megbízás reményében magasabb árat mond.

A tapasztalt értékesítő érvekkel, összehasonlító, reális adatok alapján javasolja az ingatlan hirdetési árát, nem pedig a megbízás reményében magasabb árat mond. Ez utóbbi következménye pedig az, hogy az idő megy, halad és amikor ténylegesen sürgőssé válik az ingatlan eladása, a tulajdonos az időhiány miatt áron alul kénytelen ingatlanát eladni.

A jó értékesítő konkrét ajánlattétel után személyes találkozót beszél meg az eladóval és a vevővel, így biztosítva lehetőséget a két félnek a részletek megbeszélésére, az adásvétel megkötésének körülményeire vonatkozóan.

Ajánlott, hogy készítsen jegyzőkönyvet az elhangzottakról, azért hogy a megbeszéltek ne vesszenek el, a felek világosan tudják 2 nap múlva is, hogy mi hangzott el, pl. a konyhabútor benne volt az árban vagy sem?

Nem utolsó sorban a folyamatosan változó piaci körülményekről a felkészült értékesítő naprakész információval rendelkezik.